• Mobiel : 0640770533| Email: huib@croonwebdesign.nl

Steenroos Rozendaal

Steenroos Rozendaal

OP de steenhoek op Rozendaal worden nu 8 nieuwe huizen gebouwd.

Dit is een energieneutraal nieuwbouwproject genaamd “De Steenroos”. Op de locatie van de voormalige basisschool van dit bijzondere dorp verrijzen 8 stijlvolle en levensloopbestendige woningen, waaronder één vrijstaande woning, vier hoekwoningen en drie tussenwoningen. Bijzonder aan deze woningen is dat ze volledig gas loos worden gebouwd en mede daardoor helemaal klaar zijn voor een duurzame en energiezuinige toekomst.

De huizen zullen als in een hofje worden gebouwd en de tuinen worden afgeschermd door een groene haag. De kavels voor de nieuw te bouwen woningen vormen met de achtergelegen houtwal een bosrijke schakel tussen de omliggende bebouwing. Hoewel de houtwal bescheiden is van omvang, is het effect op de omgeving groot. De volwassen bomen en de aanwezigheid van gevarieerde onder begroeiing vormen een waardevolle habitat voor dieren en insecten. De nieuwe woningen zijn te gast, gaan in harmonie samen met de bestaande omgeving en beschikken daarnaast over een eigen identiteit.

De nieuwbouwwoningen worden gebouwd volgens het laatste bouwbesluit en als extra maatregel zijn de woningen volgens de EPC-berekening energieneutraal gemaakt. Dit betekent dat de woningen zeer goed geïsoleerd zijn, met bijvoorbeeld passieve kozijnen en triple glas. Daarbij is er een lucht/water warmtepomp en een CO2-gestuurd luchtverversingssysteem toegepast. Er wordt veel energie bespaard en u geniet in huis van meer comfort. Daarnaast is de lucht gezonder in huis. Ook komen er zonnepanelen op het dak, milieuvriendelijk en zeer kostenbesparend. Al met al een bewuste keuze voor een duurzaam huis en een kleine bijdrage aan een betere, gezondere wereld!

De éénlaags woningen zijn uitgerust met een sedumdak, voor de woningen met opbouw wordt dit als optie aangeboden. Een sedumdak is een dak dat begroeid is met vetplantjes. Deze plantjes zijn makkelijk in het onderhoud, en kunnen zelfs het regenachtige klimaat van Nederland aan. Het aanschaffen van een sedumdak is dan ook een mooie manier om een stukje natuur in huis te halen.